Temel Robotik ve Kodlama Atölyesi

Temel Robotik ve Kodlama Atölyesi

Eğitmen: Ayşe ÖZÇİFTÇİ

Öğrencilerimizle geleceğe kodlama ve yazılım öğrenerek hazırlanıyoruz.
İlkokul ve ortaokul öğrencilerini kapsayan bu kurs temel kodlama yöntemleri ve algoritma yazmayı öğretir.Aynı zamanda günlük hayat ya da bilgisayar dünyasının temelini oluşturan oyunların yazılım dili dünyasına güzel bir başlangıç yapıyoruz.
Öncelikle öğrencilerimizin temel bilgisayar becerilerini anlamalarını, bilimsel süreç temellerini öğrenmelerini ve bunun sayesinde kodlamanın basamak basamak gerçekleştirilmesi gereken bir  durum olduğunu  farketmelerini bekliyoruz. Algoritmanın tanımını, sıralı olarak yapılması gerektiğini ve örneklerini öğrenecekleri kursumuzda birden fazla uygulama ile deneme yapmalarını hedefliyoruz. Öğrencilerin çok zevk alacağı ,oyun bazlı uygulamalar ile programlamaya başlayarak blok tabanlı kodlama programlarına giriş yapmalarını hedefliyoruz. Ayrıca öğrencilerimizle programlama sonuçlarını birebir görebileceğimiz uygulamalar kullanarak, eğlenirken öğrenmelerini hedefliyoruz. Temel robotik kodlama eğitimi kursu, öğrencilere robotik programlama alanında derinlemesine bilgi ve beceriler kazandırmayı hedefleyen bir eğitim programıdır. Bu tür bir kurs, öğrencilere robotik sistemlerin tasarımı, programlanması ve kontrol edilmesi için gerekli olan temel programlama becerilerini öğretir.

Kurs İçeriği:

Algoritma Mantığı

Robotik Sistemlerin Temelleri

Robotik Programlama Dilleri

Robotik Algılama ve Düzenleme

Robot ve Kodlama Kavramları

Robotun Temel Hareketlerini Tanıma

Kod Bloklarını Kullanarak Problemi Çözme

Robot Kontrol Sistemi ve Sensörleri Kullanma



Hedef Kitle: İlkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencileri

Kurs Başlama Tarihi: 21.10.2023
Eğitim Saati: Her Cumartesi 10:30
Kurs Süresi: 9 Hafta
Kontenjan: 20 Öğrenci


ÖNEMLİ NOT: Kontenjan 20 kişi ile sınırlı olup, başvurunun fazla olması durumunda katılımcılar başvurular arasından Birimimizin belirlediği kriterler doğrultusunda belirlenecektir. Etkinliğe kabul edilen katılımcılarla iletişime geçilecek ve mesajlaşma grubu kurulacaktır. Program yüz yüze etkinlik olarak Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnovasyon Merkezi’nde düzenlenecektir. Öğrencilerin İnovasyon Merkezine gelmesinden ve etkinlik sonrasında ayrılmalarından velileri sorumludur. Ayrıca öğrenciler yeme-içme faaliyetlerinden kendileri sorumludur.

Eğitim Yeri: Işıktepe OSB Mh. Arıtma Cd. No:12 (BEBKA Binası) Nilüfer/BURSA
(Toplu ulaşımı kullanmak isteyenler Küçük Sanayi veya Organize Sanayi metro durağından 35/S nolu ring otobüsleri ile ulaşım sağlayabilir.)


SORULARINIZ VE ÖNERİLERİNİZ İÇİN: inovasyon16@gmail.com e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Başvuru Formunu Doldurmak İçin Tıklayınız!